Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

22 sept

without comments

Aj, aj idag var det höstdagjämning. Tjyvstartade igår. Dagen vaknade ganska kulet men jag på alerten. Anders som brukar få invänta mina sista bestyr, både nämnda som hockygröten, mailkoll och pådragning av fantomendressen som onämnda-hmmm!

Tog nygamla cyklen med upphissad sadel. Nästan i klass med min Skeppshult elite. Bara handjagarn. Typisk fast attack.

Typiskt nog blev det så att jag lämnade Anders att bevaka det obefintliga sträcket och fick “mouth-watering” obsar på en flock på 30 steglitsar där en plötsligt uppdykande stenfalk reducerade flocken. Sedan en “stunning” videsparv med tickande läte och vit undersidan mitt i en flygande flock sävsparvar.

Anders tog litet revansch senare men ändå!

Efter detta blev hårdköret på Donner inte så hårt. Dock, dock vad bra vissa är.

Avslutades med att Zacci matade mig med ägg i telefonen. Jag längtar så det gör ont!!!

Written by admin

September 23rd, 2008 at 6:34 pm

Leave a Reply