Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Têtfestivalen i Mui Ne 2011

with 2 comments

Vietnamesiskt ( och kinesiskt) nyår. Vilken orkan av trummor, drakar mm. Istället för orkanen i Australien. Många aussies här som säkert lyckönskar sig själva. Här i Mui Ne blåser det alltid upp framåt eftermiddagen men bara lagom för härlig surfing av alla slag.

Möjligen som en liten fläkt från Australien hade jag idag såväl fregattfågel som masksula. Annars har det varit skralt artmängdmässig. !978 nyårsdagen hade jag 100 arter efter 12 timmar på det nya året i Kam Sam Roi Yot i Thailand inte långt härifrån. På den här resan har jag ännu inte 100 arter efter nästan 10 dagar.

Men jag skall inte klaga för resan är mättad av spännande upplevelser. Igår tog jag en promenix genom torr evergreen på röda sanddyner samt dök in i ett bananplantage. Omfamnades av en full vietnames, attackerades av en flock hundar och flydde in i en skateboardtunnel fylld av störtkrukeförsedda ungdomar. En apocalyps in vito!

Allt kryddat med megaobsar som Vietnams kanske första tundrapiplärka, några Asiatiska vildhudar som kalasade på ett hundlik och småkrafs som bruntrast och grön biätarderivatet blåstjärtad biätare. Och Karlsöspecialen rostgumpad törnskata icke att förglömma.

Imorgon flyttar vi till ett litet flottare pang på Evas begäran. Själv kommer jag att sakna trädgårdens wildlife i form av några marsvin och bamsiga brunråttor av det orädda slaget. Ack om jag haft  Davids luftbössa!

Written by Olof

February 2nd, 2011 at 5:50 pm

Posted in Old times,Resor

2 Responses to 'Têtfestivalen i Mui Ne 2011'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Têtfestivalen i Mui Ne 2011'.

 1. Hej Olof!

  Om jag minns alldeles rätt är pipan på Davids luftbössa så krokig att gnagarna nog skulle ha varit alldeles safe… Eller också var det David och jag som var så usla skyttar när det begav sig.

  Kul att läsa om dina skådareskarpader!

  /Fredrik

  Fredrik Gustafsson

  4 Feb 11 at 1:58 pm

 2. Hej Fredrik!
  Det är morsans gamla luftpistol du minns. Hon drog två bullseyes på raken efter ngra whisky, men avslutade sin skyttebana med en bom! Inga trän växer …!
  David har ett sprillans nytt gevär med högsta tillåtna kaliber. Han har också nedlagt en “råttkung” efter många timmars nattvak!
  Kul att du läser min blogg. Inspirerande!
  Tack
  Olof

  Olof

  5 Feb 11 at 5:43 am

Leave a Reply