Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Mui Né 20110206

without comments

Ack sista dagen i Mui Né och plötsligt vimlar det av tärnor och måsar kring fisknäten och båtarna i viken. Dominerande är Great Crested Tern och brunhuvade måsar men även litet annat smått och gott bl.a. passerar en storspov och in över land en exklusiv Black-faced Spoonbill.

Detta efter yogan och innan vi gått ut från vår balkong!!! Visst kände jag mig på hugget och som att något var på gång.

Vi tog en liten promenix för att köpa bomull men sedan stormade jag vidare. Först mot presumptiva vadare – blev dip – så upp mot tidigare nämnda bäckens källa. Svettiga kilometer längs vägar och över sanddyner, men arterna droppade in så det stod härliga till. Tänk bara svart och svarthakade buskskvättor, brunsångare, taigaflugsnappare och mugimakiflugsnappare. För att nämna några ur svenskperspektiv karismatiska arter.

När jag skriver detta vilar jag på ytterligare häftigheter från resdagen efter dagboksdagen. Så det börjar ta sig som pyromanen sa´!

Written by Olof

February 7th, 2011 at 4:47 pm

Posted in Resor

Leave a Reply