Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

29 oktober

without comments

Så gav sig det eviga blåsandet från sydväst. Hösten har präglats av först en lång period med vind från ost sedan den här sydvästan. Men som sagt idag.

Tog en stilla och skön promenad Svältholmen tor innan jobbet. Låter sig göras i fullt dagsljus med vintertiden. Fortfarande mycket sidensvansar. Idag hörde jag dom inte – sic! Som vanligt i slutet av oktober är det nästan lika många rödvingetrastar som björktrastar. De flyttande koltrastarna är också många medan taltrastar och dubbeltrastar är mer enstaka bland fortfarande kvarvarande rönnbär. Har varit enormt av den varan iår men också enormt med rönnbärsätande fåglar.

Då och då hördes ett tutande men det var bara den tutande typen av domherrar. Är litet renare och mjukare än bändelkorsnäbbens men helt klart förrädiskt.

Vattnet är högt men kommer förmodligen att sjunka om vi får vind från östsektorn. Typiskt att jag skall till Göteborg just nu. Kanonläge här för sista sjussen östrariteter samtidigt som alla havsfåglar på Västkusten drar ut i Nordsjön.

Ack ja – nästa gång. Dessutom gräset är ju grönt – på Samos dit Anders drar på fredag i en hel månad. 27 graders värme och grekisk/turkiska läckerheter, såväl kulinariska som ornitologiska. Vi ser fram emot om inte kontinuerliga rapporter så en slutrapport med illustrationer.

Written by admin

October 29th, 2008 at 10:09 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply