Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Regn

without comments

Regn, regn, dimma och småkallt. Solen skiner över delar av ön men inte där vi är.

Kunde slöa på förmiddagen 30 juli med sedvanlig fin vitfågeluppvisning utanför fönstret och ny art till listan – sädesärla! En gigantisk bermudaregistrerad kryssningskoloss blockerade dock en del tillsammans med regnet.

Vid lunch bar det iväg med en utflyktsbuss tillsammans med samma personer som på valturen. Förmodligen träffas vi igen imorgon på Tingvallaturen!?

Idag gällde det en runda på Reykjanaesshalvön med bad i Blå lagunen som russin i kakan. Under rådande omständigheter, täta regnskurar och milt intresse från reseledningen för fåglar annat än som ingrediens på en menu (Läs: lunnebröst au vin!!!), får man säga att mitt resultat blev strålande.

Vid ett stopp vid en puttrande svavelgryta omgiven av lervälling lyckades jag befria mig från odörerna och suga in rödspov, småspov, snösparv och en stenfalk. Eva hade inlett med nationalfågeln, korp! När vi passerade Grindavik och alla fågelbergen var jag på vippen att börja grina men tur att ögat var torrt för på näthinnan fastnade en islom – Hö!

Så en stenfalk innan Blå lagunen men däremellan dagens gigantiska uppvisning, då en ganska ljus jaktfalk attackerade en fjällräv i en bergsbrant, Och först nu kunde jag njuta allt, naturen, det härliga badet i lagunen och tom det strilande regnet. Och tillbaka på hotellet lättade dimmorna för ett ögonblick och – alas – blottades bergens snöklädda toppar!

Och jag stormar vidare med 56 arter  so far!!!

Written by Olof

July 31st, 2011 at 12:22 am

Posted in Resor

Leave a Reply