Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Erövringen av Utis 1 sept 2011

without comments

September första höstmånaden, månaden med mest fåglar – kanske inte rarast men flest. Den månad då fordomdags skådardinosaurerna tog fram kikarna efter sommaruppehållet.

Anders valde denna dag för vår årliga attack mot Utholmen, 20 min med Askeladden och en aktersnurra. Han var omutlig och motstod alla mina feganden.

Så stilla från bitande höst. 9 grader till 20, stiltje och sol – Brittsommar!!

Jag vaknar till liv och griper årorna

Vilken känsla och omedelbar attack!

Oj, vad det ramlar in. Typiskt september – MYCKET – kanske inte det riktigt exclusiva men 62 arter på några timmar, på en ö!! Sandlöpare, kustsnäppor, jagande lärkfalk, gråhakedopping… JO-jo! Och jag drömmer när jag första gången…

I augusti !980 låg vi i huset Eva, David, Rasmus och jag, som listade mig ut i morrodimman och hade en rödhuvad dykand!! Men jag var mest sugen på kustsnäppa – huj!

Tungt med de 62 och för att bara stryka under frestar Anders på anländande Friggebod à la vindkraftverk med drag till Sanboviken och Klinte,

Ägretthäger

och svarttärna! Naturligtvis kan jag inte undvara den härliga korvgrillningen som någon sorts taklagsfest hemma hos Anders. Kulmen men också antiklimax när en nattskärra gör kort visit hos drinkbröderna. Tyvärr stirrar Anders för djupt i den freezzande Triple sec för att tomtkryzza – aj, aj – men vicken dag – igen

Written by Olof

September 2nd, 2011 at 7:05 pm

Leave a Reply