Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Älgar på Safjället

without comments

I april ngn dag före påsk 1972 var jag hembjuden till Eva för att njuta hennes kokkonst. Hon bodde då i Johanneberg, ett stenkast från Olof Rud. Efter middagen gick vi till Kristina och Lutz Rinnisland, vänner till Eva som bodde i Krokslätt. Kristina berättade att hon brukade ta promenader på Safjället och en gång stött på några älgar.

Mitt naturintresse som så smått börjat återuppväckas i samma takt som mitt förhållande till Eva utvecklades – ett gemensamt startskott skulle man kunna säga, just denna afton!! Jag blev i alla fall mycket sugen på denna svenska symbol för “Big game”, inte som trofé men att få se.

Min allra första promenad ensam med David, i japansk bärsele på våren 1974 gick därför till Safjället. Tyckte mig ana några spår men ingen älg.

Idag 6 augusti 2011 när vi stiger av bussen, Zachis och jag vid Bruuns backe siktar jag en älgkalv som kliver ut ur en villaträdgård full med fallfrukt. Efter kommer kon och ytterligare en kalv. Zachis på helspänn och för mig brister en oförlöst önskedröm sedan nästan 40 år ut i verklighet!

Det blir raskt folksamling och bl.a. Claudia i bil med ett helt gäng. Hon kan berätta att Monica med Lisa blivit jagad av kon uppe på Safjället!!

Written by admin

September 6th, 2011 at 6:12 pm

Posted in Göteborg,Old times

Leave a Reply