Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Racet 2011

without comments

Inte bara jag racar! Vad sägs om Fredrik S och följande kommentar:

Fredrik, hade det varit en brednäsa, då hade näbben lyst gul (iaf inre halvan på hanen) och ögat hade framträtt som ett pepparkorn i det vita fältet. Ingen brednäsa denna gången, men nästa gång ska du se att den ligger där och snurrar!

Fredrik Litsgård (Jönköping), 2011-07-15 15:15:36

Detta som en kommentar till Fredriks bilder på en smalnäbbad på Asunden i mitten av juli.

Och redan i slutet av månaden låg inte brednäsan men jämväl “årets art” ÖRNVRÅKEN och snurrade vid Labans kvarn och framför Fredriks kamera.

Och så ytterligare en knapp månad senare låg den där vid Bredsandsudd – framför Fredriks kamera

BREDNÄSAN. Stort grattis Fredrik och en mirakulös prestation. Hoppas du inte misstycker att få bilden publicerad.

Alltid litet darrigt med sådana här fina bilder, men obsa den ljusbruna näbbroten, avsaknaden av varma toner och rena ryggen (bortsett från några oruggade sommardräktfjädrar) som art-och åldersbestämmer fågeln.

Mitt eget racande har mer skett som slit i fågelskådarens grå vardag – inte alls så trist som det låter – TVÄRTOM. Bara man sliter på så tittar solen fram då och då i det grå. Bidde ingen brednäsa, ingen stäpphök men många andra kuligheter, örnvråken två gånger, korttålärka, brunglada, några fjällabbar, bändelkorsnäbbar mm och totalt tom 5 september 206 arter och skapligt häng på en plats bland de tio bästa om 24 oktober och tre veckor framåt blir givande.

Men däremellan ett härligt Skånedrag med Anders 26-30 september!!!!

Written by admin

September 7th, 2011 at 6:39 pm

Leave a Reply