Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Kontrapunkt Joberg 10 sep 2011

without comments

Lätt att känna en liten upphetsad stämning dagen mellan två tioårsjubileum, mordet på legendariske guerillaledaren Masoud och Ground zero!

Än mer så som fågelskådare när det dyker upp en stäppvipa något tiotal mil söderut och när man somnade in till bedövande rapporter från Anders,

bla denna 1K stäpphök som så eminent fångats in av Juppen vid Muskmyr. Där stod Anders, själv en klippa bland giganter som nämnde Juppen, Smitten, Stellan H och omsvärmades av stäpphök, brunglada, tretåmås, blåhake m.m.

Kanske drömde jag mig tillbaka, långt tillbaka, 14 september 1985, när Juppen rattade sin bil med David och mig. Det var en dagen D, pilgrimsfalk, då en raritet och första fläkten av den höstens invasion av bredstjärtade labbar på alltid högproducerande Faludden. Så något vitaktigt över ett fält och vild glädje, en nästangammal stäpphökshane.

Med den drömdimman för ögonen trodde jag dom knappast i morse strax efter åtta. Från skådarstället, vår piskbalkong såg jag en gammal STÄPPHÖKSHANE dra bestämt söderut. Ganska långt bort men omisskännlig – skulle jag nånsin kunna bli trodd???

Ngn timme senare vågade jag mig ut på nätet.

08:15 Brudarebacken Jan-Åke N, Leif A mfl

08:40 Rambo mosse Lars-Erik o Magnus R

09:34 Bassås Mikael K

Gammal hane stäpphök hej-å-hå!!!!

Written by admin

September 10th, 2011 at 3:42 pm

Posted in Göteborg,Old times

Leave a Reply