Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Rykande start

without comments

Midnatt till 26 september anno 2011! Lyssnar till en kattuggla och Evas spinnande – misstänkt likt snarkning. Somnar om men vaknar ändå långt innan väckarklockan 04:30. Blir jumpa och hockygröt och mycket lugna avfärd.

SJ helt in-time – kors i taket – 07:27 och jag har pole position. Västerfönsterplats i lugne kupé. Va gött, räv, rådjur men ingen stäpphök, förrän på en stängselstolpe strax innan Båstad. Sedan ytterligare en efter Helsingborg och så 5 vita storkar och i en buske vid Kävlinge en skrikörn! – ojsan innan jag sammanstråler med Anders på Malmö central.

Snabb bunkring så ger vi oss i kast med hårdskådandet. Nästan direkt i hetluften med brunglada över kanalen samtidigt som vi checkar in på Lotsvillen. Vi bekantar oss med kända och okända skådare och ljungen och massor av fågel. Rovissträcket något dämpat men vi revanschar med taigasångare i Skanör på topp. Hela 62 arter skåpar vi denna bonusdag. Laddar med en whisky och några sjukommatvå inför den verkliga starten – imorgon bitti!!!

Written by Olof

September 26th, 2011 at 9:31 pm

Posted in Resor

Leave a Reply