Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Herre je “censur”

without comments

Har lärt mig att det inte finns annat än sammanträffanden om än mycket osannolika. Men, men… för kul tittade jag på club 300:as “blast of the past”. Kanske kan det dyka upp något som man …!?

Lördagen 8 oktober ute på Grötlingboudd hittade Henrik Radhe en Radde´s Warbler, videsångare. Han ropade ” En brun sångare med ögonbrynsband” och alla hörde vi den smacka. Jörgen hade lämnat skådandet mentalt och var mitt i lördagskvällens tipsextra.

Men lite till min kredit gav jag järnet, understödd av ungdomarna David och Henrik och till slut hade jag den i ett litet dike, lockande och inom min dåvarande kikares närgräns. Sanslöst, Gotlands första med två dagar – nästa ringmärktes på Faludden 10 oktober!

Dagen efter fick flera giganter som Big Lasse njuta fågeln!

Men hur kunde jag känna att just och just och just och just den stod i “blast of the past”!?????

Written by admin

October 8th, 2011 at 6:19 pm

Leave a Reply