Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Back on stage

without comments

Härligt! –

Efter lång skådartorka. Inte på grund av något speciellt utan bara alla dessa banaliteter som staplas på varandra och till slut blir till något hindrande. Lätt att bygga upp men ack så svårt att få bukt med.

Efter stor fest igår, då jag klokt bara luktade på korken, tog jag pensionärskortet och 58:an till Askims kyrka och därifrån till Otterbäckens utlopp i Askimsviken. Hälsades välkommen av en värstingskur från Atlanten. Men också av några trevliga skådare och i töcknet, om jag dristade vända mig mot regnet, en BREDNÄBBAD SIMSNÄPPA.

Än mer lyfte jag när regnet försvann, en tretå seglade förbi och fler trevliga skådare dök upp. Toppade så med en BREDSTJÄRTAD LABB och skjuss hem med alltid lika trevlige Jan-Åke N.

Underbart att nå oasen efter denna ökenvandring som belastats med hägringar från havsfågelskådarna – brellar, klykor och brednäsor i invasionsantal toppat med stormsvala och megan atlantpetrell på Hönö och idag på Nidingen!!!!

Invasionsarter jag trots allt fått njuta är bändelkorsnäbbar och sparvugglor i Änggården. Hemmavid tycks både kattuggla och rödhake ha anammat sydligare vanor och sjunger på för fullt. Pillen från Gasklockan drar oregelbundna jaktturer utanför köksfönstret, medan duvhöken visar upp sig dagligen.

BACK ON STAGE

Written by admin

December 4th, 2011 at 8:48 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply