Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

9 december 2011

without comments

Gjort förnyade attacker mot Askimsviken.

Efter att hört en sparvuggla två ggr från balkongen åkte jag ut till viken i strålande sol på måndagen. Stor samling och den här gången var brednäsan extremt samarbetsvillig. Ändå får man förstå den som ställde sig något åt sidan och ifrågasatte vissas närgångenhet.

Brellen visade upp sig längre ut i Viken liksom mängder av tretåar och två stormfåglar (varav den ene togs omhand på tisdagen, utmärglad och trött). I det sammanhanget kan man undra om det var samma brelle som sågs vid Amundön idag. Två alkekungar kunde vaskas fram bland nästan tjoget sillgrisslor. En svärta, här ganska ovanlig, låg och fiskade mellan Hovås och Marholmen.

På torsdagen fint väder men klent utbyte. En ung tretåsimsnäppans plats, några sillgrisslor och svärtan kvar.

Idag spännande färd mot söder, Malmö. Eva skall nobelfesta med vännen Marina imorgon och jag tänkte bekannta mig med helikopterplattan vid Turning torso. En mycket djärv attack mot arternas art, som just nu får den redan vita ismåsen i Värmland att blekna än mer, atlantpetrellen.

Tyvärr har vindutsikterna förändrats till det sämre för Lomma-ryssjan till förmån för Hönö mfl ställen norröver. Har haft ett sanslöst motflyt med min annars så framgångsrika Hönöstrategi. Efter att tidigare i höst klämt nästan allt har jag i rask följd missat stormsvala och nämnda petrell plus en jämra massa smågodis!

Har istället fått njuta en klockren resa, bussen hackade sig fram i snömodden klockan kvart-i-sju, tåget lämnade centralen prick 7:27 och bröt sig fram genom stormbyar och störtskurar med tunga snöbollar till Malmö exakt 10:08! Jättefint hotell, Mäster Olof – förlåt Johan var det visst, men jag heter ju Johan Olof Harry – HÖ! Kanonlunch på Sture och fin promenix ffg i Pildammsparken.

Få se imorgon och Scaniaparken!!!

Written by Olof

December 9th, 2011 at 7:16 pm

Posted in Göteborg,Resor

Leave a Reply