Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Listor

without comments

När jag så tar tredje steget år 2012 på mitt “listande” –

några tankar!

Roligt att laborera kring rapporterandet. Finns Svalan, Club 300 och någon mix eller bara sitt eget. För mig utgör Svalan som grund och ett eget kit bästa alternativet. Jag gillar att exponera vad jag tror mig se men har svårt att inordna mig i någon sorts ordning för det.

Som exempel kan anföras mindre skrikörnen på Gotland 2010. När jag ser den, först av alla, rapporterar jag till personer som kan larma (club300!), jag lägger in den på Svalan och skriver en utförlig redogörelse för observationen och beskrivning av fågeln på min blogg (länkat på Svalan). Formellt har jag försummat den standariserade rapportblanketten och min observation underkänns, trots att observationer senare (med mina inlägg som bakgrund?) godkänns!

I min värld är detta knasigt, men jag är medveten om att människor tänker olika, och jag hävdar inget tolkningsföreträde på vad som är rätt eller fel.

2012 – så ser vi att Gotland startar med två giganter Pastorn och Smitten, där den sistnämnde också kastar sig in på Club300. Mellan dom en annan stålman, Lennart W, som dock får svårt i längden, delgotlänning som han är. Sedan en blandad hop som kan ställa till det – om dom vill – alltså rapportera!

Anders och jag attackerade så smått i stormbyarna på Kronholmen. Hyfsat med dvärgmås, skärsnäppa, gråhakedopping mm. Dessutom en gråsäl som vältrar sig i vågorna.

79 arter och en hyfsad start på året!

Written by Olof

January 4th, 2012 at 7:31 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply