Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Kortflogg

without comments

Lagom till 23 oktober 2011, min 65-åriga födelsedag och tillika sann pensionär, damp presenten från Göteborgs Kolektivtrafik ned i brevinkastet. Ett kort för gratis resor förutom några timmar högtrafik på vardagar.

Igår 4 februari med bitande kyla, ovant för den sörlänning man är, beslöt jag en kortflogg på några heta arter i trakten. Kort i dubbel bemärkelse, som i pensionärskort och som på kort tid.

Först linje 6 till Svingeln. Så en ganska lång promenad till Gasklockan – behövdes inte! Spanade med kikaren från hållplatsen, förbi Skansen Lejonet och där på översta räcket, vackert solbelyst, en av pilgrimsfalkarna.

Upp på linje 1 till Järntorget och där linje 11 till Stigbergstorget. En rask promenix till Fiskhamnen, där flera glada skådare pekade ut den vitvingade truten i issörjan på andra sidan älven.

Linje 3 tillbaka till Järntorget och linje 6 till Sahlgrenska. Tvärsade sjukhusområdet och genom grinden ut i Vitsippsdalen. Sliddrade upp till fågelmatningen lagom för att se sparvugglan flyga över kullen mot Änggården.

Nu började det bita, -15 och jag inledde reträtten på busshållplatsen och linje 42 nästan hem. Blev omgiven av rök från den dramatiska dödsbranden i ett studenthem. Chauffören trodde det kom från en av hans bromsar!

En hel del på KORT tid med KORT!

Written by admin

February 5th, 2012 at 3:22 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply