Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Tjäder

without comments

Skådandet förra våren belastades med ett hastigt påkommet rektorsvärf. Men iår…!

Så kom randiga skäl och rutiga orsaker att nästan än mer blocka skådandet denna vår.

Dock har jag kämpat på så gott det gått!

Stegvis har jag tagit mig ur svackan med Rikards bortgång. Ett avgörande sådant steg stod Pascal för.

Söndagen 18 mars cyklade han med mig till Bertilssons stuga vid Lilla Delsjön. Därifrån valda vi den längre västra stigen utefter Ugglemossen. Det blev en härlig tur med mycket lisande snack för min trasiga själ – Tack Pascal. Själv försökte jag återgälda med livsstrategier ur mitt 65-åriga register till nytta för en 15-åring!?

Härligt med termoschoklad och mackor på en kulle i samspråk med Stefan S. Vad gjorde det att vi gick litet fel för den spelgalna tjädern. Härligt och kraftgivande!

22 mars och med nytt mod gjorde jag en “snabbflogg” på några timmar – En timmes cykling, 5 km tuff terräng och med tacksam hjälp från Yngve Eriksson och en lyckad attack mot tjädern. Eller rättare attack från tjädern. Yngve var tvungen backa för ett foto som detta. Eminent plåtat!

Written by Olof

April 6th, 2012 at 2:07 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply