Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Min kamp april 2012

without comments

“Min kamp” hade jag aldrig vågat använda innan Knausgård befriade begreppet.

Det passar utmärkt just nu eller vad sägs?

Piskad att lämna Gotland som fullständigt jäser av högpotent ornitologisk förväntan har jag i pugilistisk anda utsatts för serier av kroppsslag och en och annan käftsmäll. Svarthuvade måsar, härfåglar… en ägretthäger i Paviken sög i mellangärdet och i morse snärtade Anders in en pärla som skakade om, en svarthuvad mås i Västergarnsviken.

Jimme höll med en presumptiv ringnäbbad mås på att sänka mig. Sekonderad av några skåningar lyckades jag ripostera. Men visst var det nära eller vad sägs?

Prydligt jobbat Jimme. Och jag fortfarande på benen.

Den svartvingade gladan i Småland blev nästa storsmocka. Jag vacklade men min mentala träning fungerade, sett tusentals på tre kontinenter så… Då trädde knockoutkungen Lennart W in i ringen – och en klockren på hakspetsen! MINDRE SÅNGLÄRKA i Langstitiviken på 41-årsdagen av hans blåtrast på Hoburgen!! – Han är grym.

Jag kravlade upp på nio. Garderade lamt 16 april med en svarthakad hona i Torslanda

Förnämligt illustrerad av JanÅke N. Västlig typ, alltså fågeln inte JÅN!

Så en grann ringtrast 18 april i Azaledalen med lappuggleupptäckaren Göran Sahlin.

Litet stadigare på benen så den 21 april en svarthakad hane i Fässberg spetsat med forsärla.

Dvärgsparv-Per Arne upptäckare och illustratör. Han är vass!

Nu gäller det att hålla sig på benen till 11 maj för då….

Written by admin

April 22nd, 2012 at 9:52 am

Leave a Reply