Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

The show goes on!

without comments

TGP expertkommentator för tillfället stationerad i Jämtland skickade nedanstående grannspettar som uppmuntran i Anders och min artjakt

Samtidigt kommenterade han bistert,  “Nu återstår för er att försvara färgerna genom att tugga er uppåt från de nesliga placeringarna 7 respektive 14 strax under de arbetslösa i toppen. Jag förväntar mig en dramatisk uppryckning till midsommar!”.

Vad svarar vi? Först Anders bildlika replik.

Pungmesboet, mäktigt ombonat. Matning i full gång (som i Jämtland!).

17 och 18 lätt plock i Västergarn, flodsångare, trastsångare, lärkfalk, ängshök.

Så planerades en rejäl attack ti 19 juni. Vi skulle mjuka med göktytan i holken utanför Anders sprillans nya lya. Sedan kvällsflogg denna årets ljusaste natt – nyligen hade det rapporterats multum längs tänkta rutten.

Kanonstart redan vid kyrkan satt något i toppen av en buske, göktyta! Alltså kunde vi direkta attackera lyans kylskåp och före flogg blev det grogg, dansk bira utspädd med Kentucky brand.

Laddade städslade vi stålhingstarna vid halvtiotiden. Vid elva hade vi kammat nollkommanoll. TGPs kommentar ekade genom borbounångorna. Vi styrde mot Paviken – där skulle väl?

Så strax innan Janne Gs naturodlingar – båda apporterade! Jag ropade – Anders hade antennerna riktade åt fel håll!? Palaver! – Anders hörde en litet avlägsen VAKTEL och jag hade en TORNUGGLA som skrikande förflyttade sig bortanför några pruttande natursläktingar till våra kommunikationsmedel.

 Förvirring, först reddes vakteln ut med Anders Ipod och svarade snällt. Sedan cyklade vi några hundra meter till ett lämpligt buskage. Och, klockrent reddes även TORNUGGLAN ut, den snarkväste så snällt som svar till oss och Ipoden.

Sådärja! Rejält på banan och så rev vi av småfläckig sumphöna och trastsångaren i Norra Paviken och avslutade så när med en vassångare vid vägbron, men det bidde bara en drillande vattenrall. En ökande vind och kyla avrundade lämpligt.

Precis vid midnatt satte jag mig vid Evas te och ostmackor och snart drömde jag ljuvt om TORNUGGLA och på vad TGP månne tänka. 

6 och 10 och en uppryckning FÖRE midsommar – mer kommer!

Written by Olof

June 21st, 2012 at 9:51 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply