Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Häng!

without comments

5 juli och uppe jämsides med Anders. Han har 219 arter och jag har 218 arter. Han har fångat upp mig på ett sätt värdigt gamla Tour de France-giganter som Eddy Merckx och Lance Armstrong – och vi har börjat växeldragningen och jakten på top 5. Kanske kan vi få ytterligare draghjälp av ystra fuxar som Fredrik S och Lennart W, för att nämna några.

Men litet om upphämtningen.

Den 26 juli hämtade Anders utombordaren i Åminne. En liten sidecut till Storsund med fiskgjuse, 2 ägretter, havsörn, lärkfalk och magnifik närkamp med nattskärror – surr, grodläte, vingklapp och bländvita ving-och stjärtfläckar.

Hem över Lina med ett överdåd av vaktlar, kornknarrar och nu rödögda nattspinnare. Rävvalp och skälland råbock att bjuda upp mot Torstens brunbjörn i Norrland – hup!

Så två sura dip på busksångare och bändel. Men konsten att bli en vinnare är att kunna ta en förlust mer än att ha vinnarskalle. Eller uttryckt på ett annat sätt, högsta lägstanivå slår högsta toppnivå!

Så med Anders i sola i Karlsta´, passade jag på. Sista juni i tystnaden efter en dust med Clippo, välbekannta läten över huvudet – visst, 3 VITVINGADE TÄRNOR. Gamla fåglar på årsdagen efter 2 stycken i Roma returvattendammar 30 juni 2011!

Da´n därpå när jag kollade den något slitne pungmeshanen hembärande den ena grönglänsande larven efter den andra ett klippande över huvudet. Jomemvisst med vingband och allt, 4 BÄNDLAR.

Så börjar arcticasträcket söderut och vadarna dansar in, kärror, en spovsnäppa 3 o 5 juli och 4 juli en gammal myrsnäppa.

Tyvärr räknas inte en “vulpinus” med vanliga ormvråkar den 2 juli. Annars – men ändå.

Känner ni flåset Top 5!

Written by Olof

July 5th, 2012 at 10:42 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply