Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Kids

without comments

En råbock, två getter och två kids – mitt på dagen. Inte dåligt under köksfönstret i centrala Götet.

Cykeltur efter frukost på Krokslätt med några barnbarn förbi Gasklockan. Pilgrimsfalkarna flygtränades och matades av sina föräldrar – tänk att få uppleva en häckning i Klockan! När vi åkte tåget mot Pallen på 50-talet och passerade Gasklockan innan bron ut på Hisingen,  tjatatde alltid pappa om pilgrimsfalkarna. Trodde sedan länge att han tagit fel på tornfalkar men…!!!

Man får verkligen sopa ihop smulorna. Igår blev det ngra mil med stålhingsten. Utefter Mölndalsleden ett förfärligt liv på måsarna och en rova gled över mot Delsjöarna. Efter en del trasslande fick jag kikaren i läge, men ack, ingen gåsgam och inte heller någon kejsarörn – bara en bivråk.

Så uppför Grevgårdsmotet och tillslut en hona forsärla med mat i näbben. Satt ovanligt hårt inne, sen häckning!?

Så ett jämra trampande ut till Välen. Motljus, högt gräs, säkert 200 gäss mest vitkindade. Men fan den som ger sig. Efter sisådär tio minuter kunde jag äntligen njuta dvärgkanadicken.

Lång väg hem men lätta tramptag och belöning när Ulf dök upp och gjorde sällskap till tröstens droppar.

Också tankar till Jörgen som jag satt med i Mr Dais båt, när vi tittade på Kolymasnäppor som satt på fiskställningar utanför Krabi. Eller när vi bilade ut på the Keys och såg fläckdrillsnäppa i Key West och hade sandsnäppor ihop med tundrasnäppor i en pedagogisk blandflock.

Ja, ja vad gör man för att lindra all denna dip och depp?

Written by admin

July 27th, 2012 at 9:24 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply