Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Scoop

without comments

Hejåhå!

Har ju gnällt mest hela sommaren över att skådandet inte levt upp till förväntningarna. Sedan har jag drabbats av ågren för vid genomgång ser det ändå inte så illa ut. Bortskämd är ordet.

Så kom vad som refererades i föregående blogginlägg och gav en rejäl vitamininjektion! För…

1. knappast ornitologiskt. Bilderna nedan är klockrena på en juvenil dvärgmås. Dvs klockren är knappast ordet för en juvenil dräkt, särskilt inte på små måsar à la dvärg.

2. Kanske inte heller villovägen via simsnäppa är särskilt märklig. Dock aningen mer intressant. Lätt att man klär en obs i “kejsarens nya kläder” – “där kommer årets första grågäss” och först i sista stund undviker man en string i protokollet, storskarvar!!! Mänskliga psyket är trögt och det tar tid för det mentala trafikljuset att slå om från grönt till rött.

Huva, vad finns av gasningar förbi rött i mina obsböcker!?

3. Mest intressant ur BLOGGARENS perspektiv är, att detta är det mest lästa och kommenterade inlägget genom tiderna i hans blogg!!!

Vaddå??

Vad är drogen, var ligger kicken???

Dra en parallell till den vitstrupiga sparven på ett kryssningsfartyg. Tänk om det varit grann ara från Sydamerika, en kakadua från Australien – eller en gråsparv som åkt tor New York. Inte hade 400-taggarna klängt i lianerna – förlåt kranarna i Värtahamnen för att få en flukt eller i sanning knappast godtagbar bild för ayatollans råd.

Men i sanning stort tack till alla er som bjudit upp till dans och tackat ja till en svängom. Och –

ALL PUBLICITET ÄR GOD PUBLICITET UTOM MIN DÖDSRUNA!

Written by admin

August 24th, 2012 at 5:17 pm

Leave a Reply