Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

220

without comments

180 knyck brukar man säga, men nu är det minst 220. 2 vick – ett som rektor och ett som mattelärare. I dag förtvivlat försök att få litet skådartid. Man blöder

Anders serverar denna superba bild. Janne, Torsten mfl sufflerar och dessutom hade denna , Gotlands första större beckasinsnäppa obehaget att campera med en annan transatlantisk besökare, en tuvsnäppa. Förtvivlat får jag åter rota bland gamla anteckningar från Floridaäventyret i början av 90-talet, 20 år sedan. Jomenvisst lyckades vi vaska fram några större bland alla mindre beckasinsnäppor. Pga av flyttstrategin längs storcirklar över öppet hav är “våra” vanligaste transatlantiska vadarvagranter motsvarande ovanliga som rastare i södra USA!!!

Men alltså efter sent styrelsemöte i går kväll stapplar jag upp vid fem och kör hastig packning och morrontoalett. Morrongympan blir en lättjogg i 45graders lutning med 20 kilo packning. Bra väder och bra riktning på vinden, men för dåligt tryck.

Som vanligt känns det som hidet haft dagens skörd. Vi gott mod sätter jag mig ändå till ro, mumsar matsäck och tittar in litet toppskarvar, några tärnor silver-och Kentsk, tretå, kustlabb, storlabb, litet vadare och grisslor, smålom, sulor och stormfåglar. Får trevliga pratstunder bl.a. med David L från Gotland som fotar

Sitter gött David! Så träffade jag också Silke K som visade sig ha flera kontaktytor bl.a. med violaspelande Pascal och hennes dotter.

Men snart ny jogg för att nå Hönöfärjan. Backen i Joberg igen och snabbt klädbyte och så en macka på bussen. Zachy uppfiskad på kvarnis och så hem. Brassar Wallenbergare med mos och rårörda lingon. Läckert och god tröst tillsammans med en fin Hönödag!

 

 

Written by admin

September 19th, 2012 at 8:47 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply