Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

5 Final 30 september-12

without comments

Vi tog det lungt, städade och jag fick litet hicka när en gransångare smatt in i häcken utanför dasset. Så fixade – cybern igen – biljetter till Gotland.

Jag kunde också konstatera att jag bet av en tand igår. Litet pilligt men jag är van, minst femtioelfte gången.

Vi for litet vagt tvärs över ön till Triberga läge, som vi inte hittade. Blev istället gamla favoriten Stenåsabaden. Ett verkligt fint fågeltorn, i lä för den vassa Sydvästvinden, aj-aj havsfåglar på Västkusten. Men försent att tänka på.

Njöt ett fint sträck av änder och gäss och tusentals tranor på ängarna. Plötsligt skevade en vitkindflock och vände. Inte konstigt när en präktig JAKTFALK  kom in nästan inom närgränsen. Torde vara samma falk som sedan hittades litet norr om Stenåsa men sedan till dags dato parkerat kring Ottenby. Gamle vännen Ragnar står för foto på den gynnaren.

Vänd fågel åt andra hållet och 20m upp mot himlen!

Strax därpå hade vi en vitnäbbad islom, med en del kvar av sommardräkten och möjligen en islom till. Liksom andra lommar passerade de i en riktning mot SO och besannade vad någon sagt att man längre söderut på Ölands ostkust  missade en del sträck fa labbar och lommar, som sågs i Triberga och Stenåsa.

Lagom efter denna eruption dök ett tysk-svenskt par upp och man fick  damma av gamla skoltyskan. Tyskans svenska flöt mycket bättre än min tyska. Ensamma igen klämde vi två gransångare, varav en brun rackare, och en mindre flugsnappare.

Lagom efter detta dök Björn L med gäng upp. Fullt sjå att hålla stången med våra obsar mot hans egna och alla rapporter från Västkusten. Det blev dock ett bra avslut och via vindpinat och fågeltomt Möckelmossen över en köfri bro och god marginal till Oskarshamn. Vi hann tom med att se litet dovvilt som vi missat i Ottenby.

Behagligt café i Oskarshamn och behaglig båttur. Sedan Vibblehallen och hem-ljuva-hem och snart varmt vatten, go värme och en skön säng!

En varmt tack till alla som berikat denna vecka. Och framallt ett glödhett tack till Anders.

Written by Olof

October 9th, 2012 at 10:21 am

Posted in Uncategorized

Leave a Reply