Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Rhodos 21 okt

without comments

Efter big baluns på lördagen var disken klar, allt städat och vi i säng vid ca 0200. 0330 ringde klockan och David stod käckt utanför dörren 0400. Hur hade det gått annars?

Från förra gången jag åkte till Rhodos var festkidsen utbytta mot småkids och discodunket utbytt mot babyskrik och spypizzorna mot bajseblöjor. Nåväl vi sov oss igenom resan som gick på räls och vi landade på minuten.

Det utlovade ovädret lös helt med sin frånvaro. En betryggande vind från V, sol och lagom varmt. Från början kändes dock skådandet som befarat. Gråkråkor, gråsparvar, stadsduvor. Litet uppiggande kanske Kaspisk- och Medelhavstrut men, men…

Såja underbart rum med havsutsikt och en stärkande Gyro pita, grekiskt kebabderivat så.. Mängder med klippsvalor, någon rödnäbbad trut, alldeles bestämt en Armenisk också och så i kvällsbrisen ett tjugotal Scopolis lira och en Levantlira. Ordningen återställd!

Beseglas innan John Blund med en bira från Hellas!

Written by Olof

October 21st, 2012 at 7:31 pm

Posted in Resor

Leave a Reply