Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Rhodos 22 okt

without comments

Dag 2 började med ett fascinerande men hotfullt åskväder över Turkiet.

Sedan en härlig Yogatimme på balkisen innen det ljusnade och art nr 12 fladdrade förbi, en ladusvala med två rödnäbbade trutar. En sparvhök jagade på klassiskt manér, in i en buske för att spetsa gråsparvar på långklon. Kråkorna var dock alltför närgångna.

Vi intog så härlig frukost innan promenix till Monte Smith, ett “naturområde” med ett Akropolis som höjer sig över Rhodos stad. Eva återvände längs stranden medan jag attackerade bushen. Samtidigt närmade sig åskan från Turkiet.

Fick en tämligen fågelfattig, men ändock timme innan himlens portar öppnade sig för blixt, dunder och vatten. Överraskande en örnvråk och än mer så en ung balkanhök i uppvindarna innan åskan. Också några biätare, svarthakade buskskvättor, sammetshätta och den annorlunda rasen av nötskrika. Annars typ bofink, talgoxe mm

Hann bli dyngsur men bärgade ändå hem lunchmat som fick bli huvudmål denna dag. Vid uppehåll på kvällen jobbade jag frenetiskt med några kalkoner, en grek som hade en pipa som lät som en sydnäktergal och en feral halsbandsparakit. Allt i mina krampaktiga försök att nå upp till antalet på Davids artlista från Cypern.

Väderutsikterna usla men inte kastar jag in handduken – ännu! Ligger på styvt 20+ arter.

Ny dag imorgon.

 

Written by Olof

October 22nd, 2012 at 7:45 pm

Posted in Resor

Leave a Reply