Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Rhodos 24 oktober

without comments

Morgonen nästan identisk med gårdagen. Injagad mitt i yogan och värsta blåst, regn och utsikter.

Men tyvärr hängde regnet kvar än mer hotande denna dag. Märkligt dock ett hyfsat sträck av skrattmåsar uppblandade av några svarthuvade  och långnäbbade måsar. Sädesärlor var också på G. Dessutom från balkisens skydd ett gäng delfiner och en stenfalk.

Till slut satsade vi ändå på utgång och fullföljde kvällspromenaden från igår. Långt långt och flera godsaker som ormörn, häcksparv, pilgrimsfalk, en klockren gammal adult Armenisk trut och en dito silltrut av rasen “heuglini”/”barbarensis”. Mycket överraskande kom två roständer flygande liksom en flock skedänder, som landade på vattnet.

Sedan parerade vi turistmenyn med inhandlad grillad kyckling, tzatziki från disk och bröd från hembageri. Fina fågeln med vitt vin och gott öl.

Artlistan känns också som nästan full hand. Saknar dock drottning eleonora i leken!

Written by Olof

October 24th, 2012 at 8:16 pm

Posted in Resor

Leave a Reply