Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Sista dagen Rhodos 26 okt

without comments

Gårdagen slog till med fint väder men elavbrott när åskan från Turkiet närmade sig. Därför ingen rapport.

När vädret slog om från östliga vindar med lågtryck till västliga med högtryck hände det saker. Mycket sädesärlor och både vattenpiplärka och korttålärka på Udden. Fa vällde det plötsligt fram gulnäbbade liror och en del medelhavsliror. Mer rörelse över havet var alla måsar, svarthuvade, långnäbbade och rödnäbbade som russin.

Idag gigantisk liruppvisning under balkongen under några timmar ca 1000/h i jämn, gles ström medan de betydligt fåtaligare medelhavslirorna kom i täta flockar på 10-15 individer. Pampigt när de drog över en Loggerhead(?) Turtle, som kom upp till ytan.

Eva och jag tog en promenix upp till Rhodos Akropolis med Amfiteater och hippodrom. Det vimlade av sädesärlor och svarta rödstjärtar och man kunde plocka ett och annat – i uppvindarna en skruv med två stäppvråkar, en örnvråk, en sparvhök, en brunhök och äntligen en eleonora! Där satt den och 60 arter kan det bli – juste!!!

Bad och ostbröd med äppelpaj till efterrätt som belöning efter “bergsbestigningen”.

Written by Olof

October 26th, 2012 at 4:24 pm

Posted in Resor

Leave a Reply