Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Julafton som jag minns

without comments

Hittade den här som opublicerad så, till minne!

Skådartidigt på morgonen, halvsex risgrynsgröt och morrongympa. Men ack nej kanonförkyld – igen.

Ändå i mörk vintermorgon till Domkyrkan. Sena förstås och Eva från Vasaplatsen per vagn, tjyvåker för jag hade i hastigheten “gömt” hennes kort under mina skoblock. Som straff får jag jogga mellan Vasaplatsen och kyrkan.

Där härlig stämning och sång och stolt farfar till aspiranten Lydia. Massor av bekannta ansikten – släkten, kollegor och tom lekkamrat från annu dazumal!

Så stundade tiden för utlovad taigatrast, med nödreserv sparvuggla på Bergsbogatan. Tom undertecknad blev ofokuserad av den superba maten och den magnifika stämningen. Kan fyra barn i maxad julhysteriålder äta julbord och dela ut klappar under enbart glada skratt? Så att farfar trots dimmig blick (flunsa o starka drycker) och frånvaro av såväl taigatrast som sparvuggla kunde njuta hur blåmesarna i skymningstimman stod i kö för att få en sovplats i björkstubbeholkarna.

Här stundar spännande tider när…

Written by Olof

December 25th, 2008 at 9:34 am

Posted in Göteborg

Leave a Reply