Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Borta…Hemma…

without comments

Innan man köper devisen “borta bra hemma bäst”, kanske man skall tänka efter en stund – åtminstone fågelmässigt.

Efter Rhodos dröjde det till enochen halvvecka onsdagen 7 november innan – laber vind, sol efter morronfrost snabbt varmare. Efter morronkaffe med ledningsgruppen på Kvarnhjulet städslade jag stålhingsten för en tur ut till Askimsviken och Amundön. Ove F skicklig fotograf och årsbarn med undertecknad får teckna målarten med sin expertis:

Men tji, sågs da´n innan i Lilla Amundöns småbåtshamn men, men – kanonväder, smådopping, sillgrissla och gnisslande åter/vidare mot Botaniska och nästa målart. Och i berberisriset på armlängds avstånd huserade den, en ringtrast, honfärgad får man väl säga. Omgiven av flera fotografer och bland dem Ove F – förstås! Som hann både prata och fota:

Sisådär halvlyckat drag alltså. Många kilometer och gott för flåset. Men skådarmässigt??

Litet plus blev det efter nästa dags morronfika. Ett flöjtande, en biffig nästan traststor fink som flyktade i bågar från äppelträdet mot närmsta granskog på Sagfjället, en TALLBIT! Vintern 98/99 begav dig sig sist sååå…

 

 

 

Written by admin

November 13th, 2012 at 7:28 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply