Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Regn 24 januari

without comments

Ny lazy morgon med fortsatt känning i nacken men ändå Ok. Idag så sena att vi får äta med personalen. Kul och litet familjärt.

Eva till fotomuseum och jag till Raudarviken. Jagas snart in i stan för bättre regnskydd. Blir litet bättre och söker mig mot Ejderviken.

Möter Eva som hittat det vi länge sökt, restaurangen “Havets frukter”. Var själv på väg in i de obskyra hamnkvarteren. Ett fynd, vars buffé till en spottstyver överträffade alla våra förväntningar, sillar, gravad ooch stekt hälleflundra, rökt lax, friterad kolja, räkor, kokta lammbullar, stekta fiskbullar, fiskgratäng och till detta massor av såser och olika bröd, entré en rykande soppa och avec kaffe.

Eva drar med en fint om att läsa isländska när det egentliga budskapet är att skaffa lägenhet i Rökviken!! Skulle lugna mig med lämplig dryckjom när jag nästan deppade ihop, en av stativskruvarna saknades, ett lika kännt som smärtsamt problem. Samlade sista unset och kastade mig ut i regn och skymning. Hittade ett svart barnvagnshjul, en svart sten och en till – men nej SKRUVEN.

Harmoni och härlig kväll. Hann väl ändå hyfsat med fåglar, stenfalk och mycket toppskarvar stack ut.

Nu uppe i styvt 50 arter och tre dagar – TO GO!

Written by Olof

January 24th, 2013 at 11:35 pm

Posted in Resor

Leave a Reply