Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Jakten feb 2013

without comments

Adrenalinstinn redan i Götet 8 februari. Glömde nycklarna hem. Åkte kamikaze nedför Avenyn. Hamnade på en landsortsbuss med en balkan som blinkande, tutande fick en somalier bakom andra bussens ratt att invänta min 100meters rush över ett frostnupet fält med 20 kilo bagage, en frysväska, rygga och handväska.

Allt ganska meningslöst eftersom flyget var försinkat ca trekvart. Sedan allt på räls och Anders tog emot med “dunbolstern”, varma bilen, matkasse och den lilla blå från favoritbutiken – vicken vän!!

Tjället klockrent och vaknade till kyrkklockan. Lätt gympa och bara frukt och jos. Siktade på en tredjedel av Gotlandsarterna hittills med skamgräns samma förhållande till ledaren, Calle T.

Hyfsat flöde och hejdundrande väder, stilla och sol – och den underbara tystnaden och ensamheten!

LAPPSPARVEN kvar och fint bonus. På Utholmen PILLE och havsörn.

Så ringer Anders och jag ser en helvit and i avlägsen jättesvärtflock – alförrädare?? Anders kommer och får sällskap av en hel hoper.

Till slut ger vi upp, albinistisk svärta! – och då mobbar några trutar och smågrupper av svärtor lättar. En grupp på tre, två svärtor och en ALFÖRRÄDARHONA!!! Det var som tusan…

och middagsbiffen smakar fint till 40 arter och mittemellan gränserna!

Written by Olof

February 9th, 2013 at 10:52 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply