Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Sparvugglan 8 jan

with 2 comments

Snö på morgonen och tillbaka i selen om – man är ju pensionär! Efter att ha fått iväg Eva till jobbet sladdade jag till Kärralund och skrämde upp en morkulla i misslyckad jakt på strömstare eller forsärla. Sedan vidare förbi Härlanda tjärn och den här gången hittade jag utan krusiduller

sparvugglan som på denna bild av Sven-Olof. Här är den litet irriterad och reser öronfjädrarna. Annars verkar den helt obekymrad om uppmärksamheten och så länge den inte störs i sin musjakt (idag hade den blod kring näbben när den först sågs) finns ju ingen anledning till oro. Att den finner sig väl till ro visar denna bild av Kerstin.

Här visar den också sitt högeröga, orange iris och litet större pupill. Något som oroade en del innan den visade sin effektivitet i musjakt. Har därvidlag ett riktigt eldorado i ravinen.

Så här ser man, likt Sven-Olof oftast ugglan. Kolla ögonen!!!

 

Träffade en pensionärskollega vid ugglan. Appropå musjakt berättade han att han var ormvakt till en boa som han utfodrade med vita möss två gånger i månaden. Jag varnade honom för att mata oftare eller med för många möss på en gång. En studentkamrat på den tiden det begav sig öste ned en hel hop till sin boa, som frossade väldeliga tills den mätt och däst blev uppäten av de kvarvarande mössen! Min nyvunne vän tackade för skrönan och tipset och så önskade vi ugglan lyckad musjakt  och sa farväl till några kanonfotografer.

Tog vägen förbi Renströmska, men dip på kattugglorna. Plöjde därför hem – utan missöden!

Written by Olof

January 8th, 2009 at 5:31 pm

Posted in Göteborg

2 Responses to 'Sparvugglan 8 jan'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Sparvugglan 8 jan'.

 1. Fina bilder!

  Calandrella

  8 Jan 09 at 8:59 pm

 2. Hej!
  Dom är tagna av Sven-Olof och Kerstin Magnusson. Det ryktas att den lilla ugglan är kvar, men nu litet svårare att hitta. Hittade ytterligare en sparvuggla vid Brudarebacken som finns på bild som jag dock inte har tillgång till.

  Olof

  14 Jan 09 at 9:24 pm

Leave a Reply