Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Henrik

with one comment

Råkade halka in på på facebook där Henrik råkat skriva att han befann sig på ett symposium om grävande journalistik. Jag hade tidigare under dagen passerat Mässan, men tagit ordet gräv för någon sorts traktormässa. Litet förbryllande eftersom människorna utanför knappast var urtypen för traktorfolket.

Det löste sig när jag fick kontakt med min vän, elev, adept, som blev eld och lågor när jag föreslog ett spårvagnsdrag på större turturn med extra skruv om vi kunde få med David.

Mycket skulle klaffa. Först en helkväll och natt med festprissarnas festprissar för Henrik. Men till synes pigg som en nötkärna stod han på Korsvägen 0930 lördagen 10 mars. Det blåste snålt, var isande kallt men solen lös från en klarblå himmel. Vi töffade iväg och väl framme stod Markus L, en av senaste generationen skådares vassaste vapen, och visade upp duvan. Henrik i trans och när duvan så behagade flytta ned på marken och Markus kunde knäppa av så…

Observera att det inte är direkt solljus vilket ytterligare befäster att det är en av de bästa bilderna på duvan. Henrik som själv är fotograf kunde bara sucka.

Och själva grädden på moset kom i form av David på sin cykel -20 år sedan sist de möttes. Vilken fabulös happening-combo! Symposiet förbleknade enligt Henrik.

Och jag blev varm både ute och inne. Tack till er alla!

Written by admin

March 10th, 2013 at 8:47 pm

One Response to 'Henrik'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Henrik'.

  1. Hej!Tack för “draget” väl i klass med forna tiders marockanska Arminidrag.Helt sanslöst, bli shanghaiad och uppfiskad på 5:ans spårvagn och få se den otroligt vackra duvan nästan på klappavstånd. Aningen kallare än tidig morgonen vid Oued Massa, som tur var hade blodet rejäl antifrysvätska tillsatt efter nattens bankett;)Verkligen fantastiskt trevligt att träffa David, nu dubbelt så gammal mot senast. Vi satsar på en grillkväll i sommar i Västergarn med barn och kikare och helst lite nattlyssning som “vickning”.Olof brukar ju vara en jäkel på att tycka sig höra dubbelbeckasinerna ploppa vid sådana tillfällen;)Sköt om er så ses vi.Tusen tack för en härlig upplevelse!/Henrik

    Henrik Radhe

    12 Mar 13 at 9:49 am

Leave a Reply