Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Allsome 1 april 2013

without comments

Det är första april så… Men vårvintern har stått på samma fläck. Unik på högst anmärkningsvärt sätt. Göteborg har nästan passerat normal årsförbrukning av antal soltimmar – utan inversion och med biltullar andas göteborgarna friare än någonsin!

Och jag tar min dagliga tur utan att hosta svart slem. Nedför till Korsvägen, uppför till större turturduvan så fint illustrerad av en av många intressanta personligheter på turerna, Robert Magnusson från Kinna

Så vidare förbi Munkebäck, genom Gamlestaden och till Säveåns utlopp i Älven. Med några brunänder och smådoppingar bland annat krafs. Och uppe på Gasklockan, som står på sista året, det ståtliga pilgrimsfalksparet.

Så vidare till Göta Älvbron och över den till Hisingssidan. Längs Norra Älvstranden ända bort till Färjenäs, där mandarinhonan håller till med en hoper gräsänder. Så tillbaka till fastlandet över Älvsborgsbron och brant backe ned till Klippan och spaning efter den svartkråka som flytt.

Nu utmed Södra Älvstranden österut till Fiskhamnen och den 2K vittruten och igen Robert M på alerten

En rasande grann bild på truten in action utanför gräspiren.

Vidare förbi Masthugget och Stenaterminalen till Järntorget och längs hela Linnégatan till Slottskogen och i fågeldammen snatterandshybriden och stjärtandshonan bland alla ducks!

Till slut ett segt trampande uppför till Joberg, hemmet och mums-mums, halvannan mil i sadeln – åtminstone.

Och imorgon Gotland, där våren börjar spira med prallar och eller…?

Anders förstås och han står med 4hjulen klar för fight! – på Visbyplattan!!

 

Written by admin

April 7th, 2013 at 8:23 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply