Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Trio Armini

without comments

Hård press med rarrisar i hela landet.

Inte minst på Gotland.

Från att ha varit litet jungfruligt och lay-back är ön numera välbeställt med duktiga skådare av alla kön och ålderskategorier. Därtill helt upptrimmad med all modern kommunikation och dokumentation. Resultatet har inte låtit vänta på sig.

Ön med  Stockviketornet vann Sverigedelen av “Battle of towers”, svårt att jämföra med totalsegern 1997, men i dagens konkurrens!

Får ju njuta på audiovisuella planet. Som TGPs svit

Först svarthuvade måsen som håller till på golfbanan. Förhoppningsvis blir den där och kan bli en ny tomtart om jag kommer till Gotland – någon gång!? Så stäpphöken i Lausviken och dammsnäppan i Lillvik. Och inte bara TGP mailar och messar “uppmuntrande” – “På plats!”, “Där satt den!”, “Grannt!”, “Fett!” mm… Som

Anders, “Jag var där!” – rödstrupiga sångaren vid Stockvikens fågeltorn! Lennart W och andra spär på –   med sandtärnor och mycket annat.

Och där sitter jag på balkongen i Johanneberg och njuter litet nytillkommet som svarthätta, svartvit flug och rödstjärt – HÖ! Det är inte första gången och litet av en illusion i cybermolntöcknet.

Den 27 april så gav sig återuppståndna familjeduon David och Olof, numera förstärkta med tredje generationen Zacharias, i kast med vårfågelyran i Halland. Fortfarande på E6 i höjd med Ringhals ett grävlingkadaver som avsmakades av en glada, BRUNGLADA – när polletten föll ned!

I flytet av fina starten forcerade vi Gubbanäsan, Killingatången och Getterön. Det blev ett gott dagsverke med rätt perspektiv. Spanar man mycket på egen hand får man finna sig i att missa och tom avstå en del. Å andra sidan hittar man själv och får på många sätt en lugnare skådning.

Senior och junior i Trio Armini sliter bla fram svärta, storlom och toppskarv på Gubbanäsan. Mest lyckosamt blev annars Getteröreservatet med sävsångare, näktergal, skäggmes, rödspov, tre rödglador och …

Hybriden RINGANDXVIGG. Lägg märke till gröna lystern på huvudet och den “avhuggna” tofsen. Alla bilder snapshots från Armini himselfs nalle!

Som sagt

INGET ATT KLAGA PÅ FÖR TRIO ARMINI

 

Written by admin

May 9th, 2013 at 12:07 pm

Leave a Reply