Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Åskviggen och racet går

without comments

Från Karlsö dundrar TGP med följande redan legendariska bilder

Magnifika bilder inför vilka de gutniska skådarna med böjda nackar tvingades till korset, klent med obsar , klent med rapporter!

Alla lät sig icke böjas mer än till vördnad. Igår klämde den “insomnade” Anders en trastsångare och klättrade till tredjeplatsen på LISTAN!

Idag 23 juni kollade jag BirdAlarm och på några minuter morrade 4-wheel fullblod utanför syrénerna. Anders glömde tom termosen – när har det hänt! Halvvägs mot Faludden dystert på mobilen. Gutt hade varit där med Stellan – inget!! Sådana proffs, lika bra att vända!?

Men icke för våra hjältar. Vid Stockvikes parkering, intensivt span, en söderkis med blomma förstärker och blir stundens hjälte.

Där sitter den!!!- vid gödselstacken – SVARTPANNADE TÖRNSKATAN!

Så vacker, en hane med stor, helsvart panna och en laxrosa undersida, skarpt avsatt mot vita hakan. Den jagade och fångade feta insekter och visade då upp tydliga handbasfläcken.

Efterhand tog också Gutt och Stellan revansch och sällade sig till andra lyckosamma.

Våra hjältar drog vidare till Ojmunds bodar, där undertecknad jagade ut i det vackra ogräset.

Med kebban på plats sitter den på en hundkex, springer litet på marken och ett ynka “klirr” – KORNSPARVEN.

Och här skulle kaffet sitta fint, med bakgrundsmusik från gråsälarna på Raude hund. Blev vatten, bröd och muffins med frukt och kakaobönor, mumselimums. Och åskviggen från Karlsö kan tona ner en smula!

 

Written by admin

June 23rd, 2013 at 9:09 pm

Leave a Reply