Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Konsert på Ullevi

with 2 comments

Jag missade VM-58, jag såg inte Ingo knocka Eddie Machen, Rolling stones och Bruce Springsteen har jag hört från Johanneberg och på friidrottsVM kollade jag in maraton-damerna på Avenyn.

Men när Jan-Åke, som jag träffade i Botaniska i morse, visste berätta att Storhertigen höll konsert på Ullevi – med hertiginna – ja då fanns jag på ståplats vid nedfarten till Ullevigaraget – 16:50 när mörkret sänkte sig över staden. Svag vind från O, en grad kallt, dubbelt fleece-ställ.

Men kunde man höra något i stadens ständiga brus?

Litet orolig tog jag en tur runt arenan. Aj-aj ett hoande på andra sidan Fattighusån, bakom Mariakyrkan. Förargligt, men jag återvände till utgångsläget. Så precis 17:10 startade konserten, det blev en 10 minuters duett från taket vid östra pylonen. Precis som på Operan var det den större hertiginnans ljusare stämma som hördes mest medan den lille storhertigen visade var skåpet skulle med sin vittljudande bas! Han satt också på en ställning litet över hertiginnan.

Överväldigad cyklade jag hem för att smälta föreställningen som hade följande rollista:

Hibou grand-duc                               Berguv hane, Bubo bubo

Hertiginnan                                        Berguv hona, Bubo bubo

Kan tilläggas att tidigare i Fiskhamnen hade dagens vitvingade ett litet “hack” centralt i stjärten och inga (olje)fläckar. Den sågs mycket, mycket bra!

Written by Olof

January 15th, 2009 at 10:30 pm

2 Responses to 'Konsert på Ullevi'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Konsert på Ullevi'.

 1. Härligt Olof! Tänk vad man kan hitta på stan. Gamla nya ullevi eller nya gamla ullevi eller vad man nu ska säga.

  /Monica

  Monica

  16 Jan 09 at 11:24 am

 2. Ibland överträffar verkligheten dikten och fantasin! Tyvärr dippade Eva igårkväll, men vi gör fler försök efter London. Skall försöka få till en visuell kattuggla, finns två options förutom de utanför balkongen. Hökuggla lockar också. Den närmaste sitter litet bortanför Alingsås!?

  Olof

  18 Jan 09 at 3:22 pm

Leave a Reply