Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Skådarligan

without comments

GÅSGAM!

Tänk om det är samma som åkte business-class från Götet förra sommaren. Får nog klara sig på egen hand den här gången.

Full hysteri bland ligisterna på listorna. Men hur är det egentligen? Var går gränsen? Hur häftigt är det att en fågel visas upp efter infångande – och en ringmärkt fågel??

På slutet av 70-talet kunde man åka i Serengeti utan att se en annan människa i flera dygn. Idag finns det bilar överallt. Lejonen ser likadana ut nu som då. De ser likadana ut i Kolmården också – och där är de bevisligen livsfarliga!

En kändis från Uleåborg besöker Faludden och Anders slet in den tredje gången gillt

Härligt! Och som sagt ringad och infångad i Uleåborg, där jag sett tereksnäppor med David och Tudde någon gång kring 1990.

Anders kan stå som exempel på framgångsreceptet för ett topplacering på skådarligan.

Med kommunikation via larm och sociala medier, med samfärdsmedel redo, med disponibel tid, med dragvillighet, med bra geografisk placering och med en klok strategi – ja då får man mest arter, sällsynta arter och en topplacering.

Själv ville jag länge tro att man kunde konkurrera på egna lokalen, om den var tillräckligt bra. Mer skådartid skulle kompensera. Kanske var det så förr i tiden men inte idag! Jag kastar in handduken!

Gjorde ett hysteriskt försök idag. MYCKET LYCKAT! Över 60 arter totalt. Grymma finesser som bändelkorsnäbb, dubbelbeckasin, höksångare och ägretthäger. Men förbleknar inför vad gängen på Sudret skåpar in.

Jag tog in sandlöpare, dubbelbeckasin och ägretthäger. Toppen drog ifrån med svart stork, tereksnäppa, sibirisk tundrapipare och härfågel – ack ja!

Ligger på topp bland icke-gutar men 20+ arter efter topptrion Bimbi, senaste decenniets suverän, Mikael Nils och Anders, årets rookie!

Jag är dock nöjd och dessutom får jag njuta racet alltsomoftast tack vare Anders och David.

 

Written by admin

July 21st, 2013 at 7:23 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply