Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Island 23 aug 2013

without comments

Klockan ett Islandstid piskades jag upp av mobillarmet. Föralldel “bara” tre hemmalokal tid.

Hockygröt och tände upp för att inte bara snubbla över viktiga packningsdetaljer. Väskorna vägde 23 resp 10 kg, exakt det tillåtna. Hade försökt lura Eva att det bara var 20kg, men den gick inte.

4:10 gled David nedför Olof R och i vackert månljus till Landvetter. Körde en blandning av förvirrad lantis och världsvan macho. Gick hem hos surkarten i SAS plus-check-in. Passerade alla köer och fick tresits helt själv vid nödutgång. Sedan gick resan på räls.

Redan 7:40 på Kaffirtáren i Keflavikterminalen. Där skulle jag möta två till utseendet okända personer för mig, Isabella och Arnin. När vi stod framför varandra rådde ingen tvekan. Blev snabba ryck dom var på väg till Utrecht. Isabella gjorde tappra försök att instruera mig om viktiga saker. Men som väntat valde jag fel dörr och klev in till den sovande grannen. En gång till väckte jag honom när jag försökte stänga ytterdörren. Jag mindes att Isabella sagt något om brutal så jag gick loss på dörren. Den yrvakne grannen förklarade att man skulle snärta till handtaget och jag mindes.

Island har haft en bedrövlig sommar som fortsatte från det jag landade tills nu – ett hällande regn.

Ändå fick jag en fin hamnskådning när jag skulle dinera hos Sjöbaronen. Vad sägs om tretåig, stormfågel, vittrut och en vitvingad som russin i kakan? Så hoppas jag på att vädret bättras så att det börjar  rassla i artlistan.

Written by admin

August 23rd, 2013 at 11:10 pm

Posted in Resor

Leave a Reply