Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Ingen risk för rassel 24 augusti

without comments

Yr muntrade upp med en rapport om hällande regn, som skulle övergå i någon slags hybrid av duggregn, dimma och dis. Prognosen föll in till punkt och pricka.

Efter jympa, falsk hockygröt (musli och surmjölk) och litet skrivbordsarbete vågade jag stick ut snoken och drog mot Tjörnin och några säkra på Listan, bergand, vigg och snatterand.

Hamnade i maratonvimlet och försökte samma trix som på Landvetter, en blasé världsspringare för att passera alla spärrar. Helt onödigt, här fanns inte 30 världstjärnor från Afrika. David hade fått en fin placering och loppet innehöll också de som sprang kortare och det fanns stafettlag. Vid sidan av springandet var det världsklass på musik och uppträdanden. Kunde helt glömma det uteblivna rasslet!

Tog en nap vid middagstid, piggnade till och tänkte “va faen!”. Ránargatan vestvart och bland halvdöda maratoniter som hasade fram, attackerade jag Ejderviken.

Och oj va de rasslade. Från 23 till 44!!!

Mycket fick det att vattnas i munnen 2 “kumlieni, 2 spetsbergsgäss, 2 islommar i praktdräkt, toppskarv, lunnefågel och den riktiga knorren, en brednäbbad simsnäppa, en inte helt ruggad fågel, som höll till i tången med några roskarlar. Så horder av stormfåglar, labbar, sträckande småspovar, havssulor m.m.

Stupar i säng för att undvika rasslet. Imorgon stundar nya tag.

 

Written by admin

August 24th, 2013 at 10:20 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply