Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

31 aug da´n efter

without comments

Man lär sig aldrig. Så pensjo man är, så tänker man ändå som ett barn.

Med så fina obsar igår, vad månde bliva idag och vilket väder, sol, mojnande vind, varmare!!!!!

Som tur var inte autopiloten helt avsomnad utan jag ekiperade mig väl när jag steppade ut i gryningen.

Regnet piskade mig i ansiktet och himlen var kompakt becksvart i vindriktningen.

Ändå fantastiskt hur man torkade mellan skurarna, men det var inget riktigt tjong på fåglarna – åja!?

Stormfåglarna låg på minst 2000/h och stundtals var havssulorna lika många. Litet enahanda dock, litet tretå, en storlabb och så kom det en del lommar, inte mindre än fem islommar och femton smålommar. Kul med den mkt svarta dräkten som jag tror är 2K islom. Det rastade åtta simsnäppor i Bakkatjörn och tio sträckte förbi – allt smalnäbbade såvitt jag kunde se. Dagens överraskning var två skedänder i en av golfdammarna.

Men roligast var att det kom fram en man och presenterade sig som Edward B R, en av de mest prominenta skådarna på island. Han förklarade att det är mycket ovanligt att se en skådare på Island som inte sitter i en bil. Så hörde han att jag kom från Sverige och övergick till felfri svenska.

Han tyckte dat var mycket intressant att jag inte bara jagade amrisar i Bakkatjörn, fö enligt honom bästa stället för ändamålet på Island! Själv var han mycket sugen på åtminstone en av de tiotusentals större lirorna som just nu befinner sig på havet mellan Grönland och Island. Finns bara en frånlandsobs genom tiderna. Men så sitter islandsskådaren i bilen – som han påpekade – MEN DET GÖR INTE JAG!!!!!!!

Written by admin

August 31st, 2013 at 10:13 pm

Posted in Resor

Leave a Reply