Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

10 februari

without comments

Sådärja passerade 100 arter med SOFs hårda kriterier. På egen hand hittade jag smålom, grannen Bertil tipsade om svarthakedopping, 3 ex och ett ex hittades ganska långt därifrån men ändå och till slut var det Anders som serverade en alldeles superb lunch vid sitt fågelbord – bland läckerheter som hembakt bröd också två steglitser.

Dagens höjdpunkt var dock en pilgrimsfalks flyglekar med bl.a. två havsörnar över Utholmen, ibland tom i strålande solljus. Vi njöt, Anders, Bertil, Erik och jag. Bertil som är ett ess med nästan 400 arter i Sverige räddade mig från fadäsen att felbestämma falken. Det var en stor, mörk och tung hona men SOLklart en pille!

På fredag kan det bli drag på (bur)fågeln på Järvafältet. Då om det vill sig försvinner parentesen!!!! Huj!

Written by Olof

February 10th, 2009 at 8:35 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply