Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Now we´re talking

without comments

Efter att ha värmt upp i Uganda, på Island och in old hometown, var det så dags.

Generalflogg en primo marsvecka på Gotland.

Anders med careta stod frustande på plattan i Visby den 7:e mars!

Soldiset lät inte ana den friska vinden med kalltempererad Östersjöluft! – ack, så välbekant marsminne!

Men här var två taggade, via glasbanken och Willy´s blev det 33 arter redan första dagen och TUNDRASÄDGÅS, RÖRDROM och SKÄGGMES toppade fint.

Raskt ur sänghalmen 8:e. Anders och Smålands-Berra piskade på från Fyren. Dammsög Svältis och Golfis med fina vårprimörer som Större strand, Ängspip och Snösparv. Men än bättre vid fyren. Glimrande uppvisning av gammal PILGRIMSFALKSHONA, som mitt framför oss förvandlade en ringduva till en punkterad fjäderkudde – ett stilla snöfall!!! Dramatik och skönhet. Jobbade på och spädde på med sen Pavikentur, Mindre sångsvan, Havsörn, spelande Smådopping och uppe i 72 arter!

9:e strategin en repris på gårdagen – segare läge men det flödade, Gråhakedopping, Taltrast och på kvällen Stjärtmes, sjungande Rödhake – 85 arter och nu minsann!

10:e mycket spännande! Anders känner av mitt frustande i häcken men vi måste hålla ihop – “en för alla, alla för en!” – de två musketörerna. Blir ett härligt race Klinte – Gannarve – Ekstakusten – Mästermyr – Vallefälten! Och vicket resultat 9 resp 10 årsare och Anders bäst.

Nattlyss nästa på programmet och Anders siktar nog på en poängplats, bland de sex bästa innan helgen medan jag siktar mot stjärnorna och 103+, en förstaplats bland icke-gutarna!

Written by admin

March 10th, 2014 at 7:52 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply