Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Ökenvandring april, maj, juni 2014

without comments

Vad annat kan man kalla den moderna människans tillvaro – om, utan dator och utan blogg och sedemera 28 maj, utan cykel!

Datorn dog plötsligt och MacSupport bytte ut del efter del men den förblev svart tills jag tröttnade.

Bloggen bara försvann med ett lakoniskt “Server unknown”, som trotsade mina avancerade “hackningsattacker” mot WordPress.

Min trotjänare, Skeppshult, Herr Elit Polaris Silver, stals på Mölndalsvägen. Pansjotyngd och jäktad av ringande spårvagn parkerade jag den – glömde förmodligen låsa, utanför ett skumt tillhåll för en blandning av halv/helkriminella och papperslösa.

Som gjort för ett fatalistiskt tänkande på ett omedvetet eget avståndstagande mot allt beroende, datorer, bloggar, cyklar! – Min inre undermedvetna revolution, jag misshandlade dator och blogg och bjöd ut cykeln tills…

Men, men efterhand hinner verkligheten ikapp, efter en hel vår dyker de (efterlängtade???) oaserna upp, jag kommer igång med Evas datorer(!), David trollar fram server och blogg ur cyberrymdens svarta hål. Och Ritchies rostiga Rex bestigs och gör Göteborgs cykelleder farbara.

Och så kan jag lyss och se till häckande Mindre hackspett, Rödstjärt och Gröngöling samt njuta en vacker Råbock på Joberg!

ÖKENVANDRINGEN ÄR ÖVER

Written by admin

July 2nd, 2014 at 3:08 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply