Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

På dagen 20 juli

without comments

Får inte leva på rester!

Kommer ihåg resonemangen  kring “Naturmorgon” i Milleniumskiftet, i virvlande mjödskum, i Estland.

Matnyttig journalistik får inte bestå av gammal gegga. Den får bara kryddas av litet mögel och ruttet.

Alltså.

Efter att ha fräschat med den nya flugan “trappstegsrush”, de 300 stegen runt Joberg! – avnjutit lyckade häckningar av Mindre hackspett, Rödstjärt och Kattuggla. Och överraskat en stilig Råbock, som skuttade iväg.

Så dags att äntra buss/spårvagn mot Saltholmen. Skönt en söndagmorgon. Men efterhand knökades vagnen med solsugna, som likt undertecknad flydde asfaltsdjungeln. Sista biten var fem (5!) barnvagnar staplade för utgången – om man nu tänkte på eventuell reträtt.

Mobben förde mig ut till skärgårdsbåten med destination Vrångö och södra skärgården.

Inträngd i Vipans salongs fuktvarma omslag räknade jag med soldyrkarnas snara landstigningar och fria däcksplatser. Och visst! – snart fläktande havsvindar, sol och glittrande vågor.

Fåglar, det vanlig men med litet nya “kryddor”, inte hade jag som ung sett Vitkindade gäss, Mellanskarvar eller så mycket Kanadagäss!

Och så träffar jag Annika F, en i första linjen av lärare på Donner Göteborg. Minns henne från 2000, då vi höll skolan flytande i GötaÄlvbruset!

Längtar efter litet vadarflöde – kanske på Gotland. Västkusten har bjudit några timmar “rätt” blåst med tämligen avlägsna Mindre liror och Storlabbar – missade det köret. Bättre upp!

Written by admin

July 21st, 2014 at 12:28 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply