Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Annandag Midsommar 2015

without comments

Mjukade upp med cykling runt Paviken. En Rödräv smög på en flock grågäss-förgäves. Lyssnade på några kärrsångare och härmsångare, men ingen busk.

Slöa Trastsångare från spången, men alldeles säkert två ex. Så ett surr, har hörseln återvänt? Fuskar med xen-canto och där tittar VASSÅNGAREN fram. Ytterligare några surr, men så försvinner den eller så slår tinnitusen till plus att trafiken ökar denna stilla morgon.

Plingar Anders som är sugen på drag. Fruktlösa försök på vassisen innan vi skjuter söderut. Hopklämd kaviartub, några torra brödskivor, häftig regnskur – inget stämmer ned humöret. Anders bestämd i strategin, Austre först.

GPSEN leder oss på rätta vägar. Och en grann AFTONFALK, 2K hona i blickfånget och en SOMMARGYLLING i hörselgångarna. Falken jagar fint från en ledning och Gyllingen konserterar för fullt och jag försöker medan Anders gör det

IMG_0498

DSCN0255

 

Flott den sista – Hö!

Tjingsar på litet folk, Smålands-Bertil med måg, Mikael Nils mfl.

Så leverantörstället n:o 1, Aurriv. Litet längre söderut än vi tänkt. Men så en liten fluglort i ögonvrån långt bort på en sten, så lätt att missa. Snart nog nära och säkert.

BREDNÄBBAD SIMSNÄPPA, hona i finaste praktdräkt, som nästan bara ses vid häckplats!

Jag försöker men Anders

IMG_0503DSCN0333DSCN0285

Och så detta, tack Anders!

Vicket drag – igen!

 

Written by admin

June 22nd, 2015 at 1:18 pm

Leave a Reply