Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Östergarnslandet 27 Juni

without comments

Tog det lugnt på lördagsmorgonen – trodde jag! Men Anders på alerten och jag fick bara respit till klockan nio, så bar det av. Inte så vanlig jaktmark, Östergarn, besatt av skådarspjut som Jimme, Tårtan mfl.

Flera heta men undflyende targets, så förväntningarna var ljumma, särskilt som larmen lyste med sin frånvaro. Vädret var härligt och vi var ganska mätta så…

Ett litet frest vid Roma slamdammar. Först vid äldreboendet, vackra Gråhakar på topp. Så vid Högbron. Och minsann en BUSKSÅNGARE, som tom kunde beskådas, när Bimbi som fått vårt larm dök upp. Grym näbb och “banan posture”.

Avslutade vid de nyaste dammarna. Dippade Mandarinanden, men både Mindre strandpipare och Pungmes.

Så föreslog Anders vaket Torsburgen och till en LUNDSÅNGARE kunde vi njuta matsäckarna. Lundisen sjöng med ovanligt tydlig “gärdsmyg”drill på slutet av strofen – intressant.

Vi jobbade sedan systematiskt i Östergarnsdalen men hade sånär dippat BIÄTARNA från igår om inte jag irrat iväg och lyckades får in tre ex i tuben för ett “underbart är kort”, medan Anders tröstade sig med en Råget med två Kid.

Vi klarade sedan något underligt ljud från bilen inunder och gjorde Hemse, innan Grande Finale på Mästermyr, 2 VAKTLAR, en Gräshoppsångare och en Kornknarr.

Ölen smakade utsökt på kvällen och tack för turen Anders!

Written by admin

June 29th, 2015 at 9:58 pm

Leave a Reply