Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Plattan 29 mars

without comments

Efter gårdagen var förväntningarna höga. Dimman lättade lagom till strax efter lunchekot idag också. Vinden kom dock från norr, om än svagt medan den var sydlig igår, vid båda tillfällena med en dragning mot ostsektorn, vilket jag uppfattar som ett plus vid vårsträcket. Vid vind från västsektorn går sträcket längre in över Delsjöterrängen.

Härligt vårväder, bara enstaka ormvråkar, men två fjällvråkar och en fiskgjuse som höll adrenalinet stången. Så tittade Eva upp och det blev tillfälle att spana litet över sta´n, Operan, Scandic-huset m.m.

Så kom en vråk fint glidande och jag iklädde mig raskt skollärarrollen – men vad i !!! – en RÖDGLADA, som lägger sig och kretsar så Eva direkt anmärker på den kluvna stjärten. Den glider/kretsar sedan så sakteliga mot norr över sta´n.

Två andra skådare instängda i sta´n denna härliga vårsöndag råkar också rikta blicken uppåt och hänga in denna tunga art!!

Written by Olof

March 30th, 2009 at 1:31 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply