Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Dokumentation 17 okt Harpa

without comments

Tjatar om hur det dokumenteras – om inte non-existent!

I morse – ja, just det – regnigt. Normala morgondonten i lugn takt. Eva efterfrågade min agenda?

Hon går och handlar plock-fisk till imorgon och så tar vi snabbaste bussen till Slemmur. Därefter Eva längs Laugarvegur med lockande klädaffärer och jag längs Saebraut med lockande fåglar. Saknar trycket på Gotland, Brunsångare,  Kfs … sic.

Framme vid Harpa och hamninloppet tröstar Vitvingade trutar, Vittrutar och Tretåmåsar. Dags att lätta på trycket i Harpas bekvämlighetsinrättningar, när jag genom begynnande gråstarren skymtar några trutar på vattnet – GRÅVINGADE TRUTEN, och kanske kan jag?

Skyndar genom Harpa, men där stort pådrag, dignitärer från hela världen. Snubblar över Hollande och en massa kravallpoliser – Take it easy! – smyger fram iphonen. Den putativa Gråvingade konsekvent till höger.

IMG_0764IMG_0765IMG_0766IMG_0767IMG_0768

Ja, jag försökte i alla fall. Den låg mycket pedagogiskt ihop med Vittrut och Gråtrut. Ihop med dessa och i ett annat ljus än för några dagar sedan såg den verkligen “Gråvingad” ut. Å andra sidan var den ju ett mellanting så…

Blev bonus en masse. Dels denna trut, så dök Eva upp bland högdjuren, när hon slitit sig handlade vi härliga klenäter på Kolaporti, vi handlade på Bonus och så öppnade Vinbudin och jag slapp vita veckan!

Imorgon färd mot S Island med Elin och Agnar.

 

Written by admin

October 17th, 2015 at 10:00 pm

Leave a Reply