Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Jordens medelpunkt

without comments

25 oktober inleddes med halv snöstorm. Litet bättre efter gryning och fin promenad upp till Litlag och ned till Ellidaádalur med den forsande Ellidaaån. Kul att hitta ett Mindre korsnäbbspar i några mäktiga granar vid Kyrkan på Litlag. Vid sina vandringar hittar de ibland till Island och häckar då och då. Kanske etablerar de efterhand en egen art, typ Skotsk korsnäbb?

IMG_0799IMG_0802IMG_0806

Hemma hade Eva vilat ut efter gårdagens häftiga seminarie med bla författarinnan Steinunn Sigurdadottir, stjärnviolinisten Rut Ingolf och ingen mindre än legendariska presidenten Vigdis Finbogadottir va, va och vad skall man bjuda mot detta?

Gjorde ett försök vid Harpa medan Eva handlade klenäter på Kolaporti.

FullSizeRender-29FullSizeRender-30FullSizeRender-31

Jämför med den helt normala VVtruten. Mycket bra karaktär för en THAYER/KUMLIENI-trut. Såg den även med utbredda vingar och stjärt. Härligt men var var tub-adaptern!? Istället kom en JAKTFALK och fick all vitfågel på vingar.

På kvällen fin fest hos Johanna. Hennes grannar var mycket välupplysta och kanske för att ta ned oss på jorden efter Evas bedrifter, kunde de berätta att när vi handlade hos Fiskikongurinn så handlade vi samtidigt hos Islands Knarkarkongurinn, gällde bara att välja sina ord rätt! Dessutom bodde vi på Ranargatan i huset för Reykjaviks största bordell – hoppsan.

Försökte få näsan över vattenytan, likt en val och berättade om KASKELOTEN i Eyjafjördur och FJÄLLUGGLAN i Selfoss. Fick en viss effekt.

På morgonen 26 okt vaknade jag till en skarp dubbelstjärna i SO VENUS/JUPITER. Det blev en vidunderligt vacker dag med sol, vindstilla, -2° och kaffe nere vid havet i Laugarnes. Flatkökur med hangkött, klenäter och kaffevatten MED KAFFE. Vi såg också Snaefelsjökull, 1400 möh, mäktigt i fjärran – färden mot JORDENS MEDELPUNKT startar där!

Två GÄRDSMYGAR i trädgården dagens fågelskådning!

Written by admin

October 26th, 2015 at 10:50 pm

Leave a Reply